Välkommen till min blogg










Mitt namn är Sara och jag är en stolt mamma till min son Benjamin som är 2 år och min dotter Amanda som är 7 månader. Jag är 31 år och bor i södra delen av Sverige, det vill säga Skåne.



Jag kommer att blogga om många olika saker som har hänt i mitt liv och om saker som sker.



Att blogga är riktigt kul, fast jag har inte varit så aktiv på sistonde. Nu ska jag bli bättre på det och börja blogga en massa igen. Jag hoppas att ni kommer att tycka det är lika roligt och intressant att läsa den...



Jag är utbildad färdig personalvetare. Men för tillfället är jag föräldrarledig för Amanda. Men i Mars 2011 ska jag åter ut på arbetsmarknaden. Vilket jag kan längta till även om jag njuter av att vara hemma med barnen.







Skulle vara kul om ni vill kommentera =)







Vi hörs!!







Massa kramar







Sara mamma till Benji & Amanda



torsdag 25 november 2010

Dillkött på kyckling

I förra veckan när Diana. Hampus och Nathalie var här på besök gjorde jag Dillkött på kyckling. Det var faktiskt gott! Diana vill ha receptet så jag lägger ut det här om det är någon annan som vill ha det.

För 4 personer

450 g kycklingfilé
1 Liter vatten
2 lagerblad
6 hela vitpepparkorn
2 morötter
2 msk vetemjöl (jag tog maizena)
1 dl vispgrädde
1 1/2-2 msk ättiksprit (12%)
1 tsk socker
1 1/2 dl grovhackad dill
smör
salt, nymalen vitpeppar

1. Koka vatten, lagerblad, pepparkorn och 1 1/2 tsk salt i en stor kastrull
2. Skär kycklingen i bitar. Lägg kycklingen i kastrullen. Sjud 10-15 minuter, tills kycklingen är färdig. Sila av och spara buljongen.
3. Skala och skär morötterna i grova bitar. Koka dem mjuka.
4. Smält 1 msk smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt sedan buljongen lite i taget under vispning, ca 5 dl går åt. Tillsätt grädden och låt koka 3-5 minuter. Rör om då och då.
5. Tillsätt ättika, socker och kycklingen samt de kokta morötterna. Låt kycklingen bli varm. Ta från värmen och rör ner dillen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt mer ättika och socker.
6. Klart att servera!!!

ZETA Permesanost

har jag som buzzador fått testa! Jag har inte varit så flitig på att använda permesam innan. Men efter att testat Zeta permesamost kommer jag definitivt att använda det igen! Ett hett tips gör permesanchips. Det var riktigt gott! Hur gör du det? Jo lägg bakplåtspapper på en plåt strö över ett tunt lager ost. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter. Efter det vänta tills de svalnat och ta loss med stekspade. :)